Professional Scrum Master

PSM

Introduktion

Professional Scrum Master (PSM) kurset giver viden og værktøjer, som du kan bruge til at sikre, at Scrum er forstået og udført godt i dit team. Kurset dækker grundlæggende Scrum, herunder frameworket med underlæggende principper, roller og events. Men kurset gennemgår også, hvordan du kan bruge Scrum til at optimere værdi, produktivitet og Total Cost og Ownership af software produkter eller løsninger. Deltagerne lærer gennem undervisning og team baserede øvelser, hvor de bliver udfordret på forskellige måder, så de bedre bliver i stand til at forstå, hvad de skal gøre, når de er tilbage på deres eget arbejde.

Ken Schwaber designede PSM kurset i 2009 som en større opdatering af det oprindelige Certified Scrum Master (CSM) kursus, han lavede tilbage i 2002. Siden 2009 er PSM kurset blevet vedligeholdt og regelmæssigt forbedret af Scrum.org ved bidrag fra Ken Schwaber og andre eksperter fra Scrum.org netværket af Professionelle Scrum Trænere.

Kun de mest kvalificerede undervisere er udvalgt til at blive Professionelle Scrum Trænere og kan afholde dette kursus. Hver træner bruger sin egen individuelle erfaring, men deltagerne i det samme kursusmateriale. Dette forbedrer muligheden for at bestå Professional Scrum Master testen og efterfølgende få værdi ved anvendelse af Scrum i egen organisation.

Målgruppe

Professional Scrum Master kurset er specifikt målrettet Scrum Masters, men indholdet er gældende for alle, der har en rolle, hvor de har interesse i software udviklingsteams effektivitet og løbende forbedringer. Hvis du er ansvarlig for implementering af Scrum i et projekt eller organisation, er dette kursus også meget velegnet. Erfarne Scrum Teams vil også få værdi af dette kursus.

  1. Scrum Masters
  2. Ledere, som er ansvarlige for Scrum Teams
  3. Erfarne Scrum udøvere

Underviser

Undervisningen foregår på dansk eller engelsk (med engelsk materiale) af Mads Troels Hansen, som er certificeret Professional Scrum Træner hos Scrum.org. Mads er en af de mest erfarne i Danmark i at implementere og praktisk arbejde med Scrum. Han har mere end 10 års erfaring med Agile teknikker fra flere danske og internationale virksomheder og har indført Scrum i 4 virksomheder. I mere end 8 år har han udført Scrum/Agile coaching, mentoring og træning på alle niveauer i organisationer for at aktivere mere af virksomhedens potentiale, skabe agilitet og resultater. Mads er også licenseret Management 3.0 træner.

Inkluderet i prisen

  • 2 dages kursus, forplejning og kursusmateriale
  • En test hos Scrum.org for certificering til Professional Scrum Master I
  • Efterfølgende online adgang til træner
  • $200 i rabat på test hos Scrum.org for certificering til Professional Scrum Master II

Spørgsmål

Hvis du vil høre mere om kurset eller mulighederne for at afholde det som internt firmakursus med god rabat, kan du kontakte Mads Troels Hansen på mth@lean-agile.dk eller +45 6082 2282.

Kursus indhold

Nedenfor er det overordnede indhold for PSM kurset. Kurset består af moduler, som bygger oven på hinanden. Modulerne er drevet af øvelser og kræver aktiv deltagelse og samarbejde. Deltagerne bliver i stand til at benytte teknikkerne fra kurset, så snart de er tilbage på arbejde.

Grundlægende Scrum

Hvad er Scrum, og hvordan har det udviklet sig?

Scrum teori

Hvorfor virker Scrum, og hvad er dets grundlæggende principper? Hvordan adskiller Scrum principperne sig fra den mere traditionelle softwareudvikling, og hvad er konsekvensen af dette?

Scrum framework og møder

Hvordan Scrum teorien er implementeret ved brug af time-bokse, roller, regler og artefakter. Hvordan kan de bruges mest effektivt, og hvordan kan de falde fra hinanden?

Scrum og forandring

Scrum er anderledes. Hvilken betydning har det for projekter og organisationen? Hvordan implementerer man bedst Scrum i forhold til hvilken forandring det kræver?

Scrum og Total Cost of Ownership

Et system skal ikke bare udvikles, det skal også opretholdes, vedligeholdes og udbygges. Hvordan måler og optimerer man Tocal Cost of Ownership (TCO) af systemer eller produkter?

Scrum Teams

Scrum teams er selvorganiserende og tværfunktionelle. Det er forskelligt fra traditionelle udviklingsgrupper. Hvordan starter man Scrum teams, og hvordan sikres succes?

Scrum Planning

Planlæg et projekt, estimer omkostninger og slutdato.

Forudsigelighed, Risk Management, og rapportering

Scrum er empirisk. Hvordan kan man lave forudsigelser, kontrollere risici og styre fremdrift ved brug af Scrum? Med udgangspunkt i ”Done” og ”Undone” fortsættes til kvalitetssikring i Scrum.

Skalering og Scrum

Scrum fungerer fantastisk med et team. Det fungerer også bedre end alt andet for projekter eller produkt releases med 100 eller 1000 globalt spredte teammedlemmer. Hvordan skalerer man bedst ved brug af Scrum?

Test og Certificering

I modsætning til andre Scrum certificeringer, som kun kræver, at man møder op til træningen, kræver en Scrum.org certificering, at man opnår et minimum resultat i en grundig test. Professional Scrum Master har en tilknyttet test: PSM I. Alle deltagerne vil modtage et personligt password til PSM I testen, som skal tages inden for 14 dage. Hvis man består testen, modtager man den anerkendte certificering som Professional Scrum Master I og blive registreret på Scrum.org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: