Professional Scrum Product Owner

PSPO_banner

    

Introduktion

Professional Scrum Product Owner (PSPO) kurset lærer deltagerne, hvordan de maksimerer værdien af deres software produkter og systemer. I dag kræver Agile Product Ownership mere end blot viden om, hvordan man skriver en User Story eller styrer en Product Backlog. Professionelle Product Owners skal have en konkret forståelse af, hvad der driver værdi fra deres produkter. PSPO kurset hjælper deltagerne med at udvikle og konsolidere denne forståelse – fra styring af interessenter til at release planlægning og leverance.

PSPO kurset fokuserer på et stigende problem inden for software branchen. En effektiv Product Owner er en af de bedste indikatorer for produkt succes, men det lader til, at mange har misforstået rollens omfattende ansvar for at kunne levere et vellykket produkt. Dette kursus fokuserer på, hvordan man maksimerer Return On Investment (ROI), optimerer Total Cost of Ownership (TCO) og udnytter produkt agilitet.

PSPO kursusmaterialet bliver vedligeholdt og regelmæssigt forbedret af Scrum.org med bidrag fra Ken Schwaber og andre eksperter fra Scrum.org netværket af Professionelle Scrum Trænere. Kun de mest kvalificerede undervisere er udvalgt til at blive Professionelle Scrum Trænere og kan afholde dette kursus. Hver træner bruger sin egen individuelle erfaring, men deltagerne undervises i det samme kursusmateriale. Dette forbedrer muligheden for at bestå Professional Scrum Product Owner testen og efterfølgende få værdi ved anvendelse af Scrum i egen organisation.

Målgruppe

Målgruppen til Professional Scrum Product Owner kurset er personer, som er ansvarlige for at maksimere værdien fra projekter, produkter eller services:

  1. Product Managers eller Projektledere, som er ansvarlige for at levere et projekt eller produkt fra ide til anvendelse
  2. Udviklingschefer eller andre, som er ansvarlige for en forretningsenhed eller forskellige IT systemer
  3. Ledere, som er ansvarlige for den overordnede retning af et produkt eller produktgruppe
  4. Scrum Masters, som coacher Product Ownere

Underviser

Undervisningen foregår på dansk eller engelsk (med engelsk materiale) af Mads Troels Hansen, som er certificeret Professional Scrum Træner hos Scrum.org. Mads er en af de mest erfarne i Danmark inden for implementering af og praktisk arbejde med Scrum. Han har mere end ti års erfaring med Agile teknikker fra flere danske og internationale virksomheder og har indført Scrum i fire virksomheder. I over otte år har han udført Scrum/Agile coaching, mentoring og træning på alle niveauer i organisationer for at aktivere mere af virksomhedens potentiale, skabe agilitet og resultater. Mads er også licenseret Management 3.0 træner.

Inkluderet i prisen

  • 2 dages kursus, forplejning og kursusmateriale
  • En test hos Scrum.org for certificering til Professional Scrum Product Owner I
  • Efterfølgende online adgang til træner
  • $200 i rabat på test hos Scrum.org for certificering til Professional Scrum Product Owner II

Spørgsmål
Hvis du vil høre mere om kurset eller mulighederne for at afholde det som internt firmakursus med god rabat, kan du kontakte Mads Troels Hansen på mth@lean-agile.dk eller +45 6082 2282.

Kursus indhold

Nedenfor er en overordnet agenda for PSPO kurset. Kurset består af moduler, som bygger oven på hinanden. Modulerne er drevet af øvelser og kræver aktiv deltagelse og samarbejde. Deltagerne bliver i stand til at benytte teknikkerne fra kurset, så snart de er tilbage på arbejde.

Værdi drevet udvikling

Den primære opgave for en Product Owner er at maksimere værdien fra det produkt, som vedkommende er ansvarlig for. Dette modul gennemgår, hvad der driver værdi og strategier for at måle den.

Product Management

Agil Product Management er forskellig fra traditionelle fremgangsmåder. Dette modul udforsker forskellighederne, samt hvordan en Product Owner leverer et produkt i et Agilt miljø.

Styring af krav

Product Backloggen er brændstoffet for udviklingsteamet, og styring af den er essentielt for en Scrum Product Owner. I dette modul lærer du om User Stories og strategier for organisering og grooming af en Product Backlog.

Planlægning af releases

Hvordan ser en god release ud? Hvorfor laver man en release? Hvilke konsekvenser har en dårlig release for dine kunder? Dette modul udforsker release strategier, og hvordan man optimerer værdi.

Lean planlægning

En release er det første skridt mod at skabe værdi. Den bedste måde at lære, hvordan men planlægger en release, er at prøve det. I dette modul lærer deltagerne at definere releasemål og krav, backlog ordering, estimering, justeringer og baseline planlægning.

Styring af produkter

Forståelse af Tocal Cost of Ownership er grundlæggende for succesfuldt at kunne styre et produkt. Hvordan balancerer man mellem at optimere værdien af en release og maksimere værdien af produktet eller systemer for organisationen? Hvordan passer det ind i produkt roadmappen, og hvorfor er udviklingsteamets Definition of Done fundamentalt vigtig for alt, hvad du gør?

Test og Certificering

I modsætning til andre Scrum certificeringer, som kun kræver, at man møder op til træningen, kræver en Scrum.org certificering, at man opnår et minimum resultat i en grundig test. Professional Scrum Product Owner har en tilknyttet test: PSPO I. Alle deltagerne vil modtage et personligt password til PSPO I testen, som skal tages inden for 14 dage. Hvis man består testen, modtager man den anerkendte certificering som Professional Scrum Product Owner I og blive registreret på Scrum.org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: